Houd je leningen tegen het licht

De energierekening, boodschappen en benzine, de afgelopen tijd zijn de vaste lasten een stuk duurder geworden. Daardoor proberen veel mensen wat zuiniger te leven. Het is een goed moment om je financiën eens door te nemen. Heb je leningen lopen? Misschien kan het goedkoper. Hoe?

 

Iedereen merkt de stijgende prijzen in de portemonnee. Bijna alles is immers duurder geworden, van stroom en gas tot eten en kleding. Door je financiën eens onder de loep te nemen, kun je misschien wat besparen. Zo houd je meer over voor de leuke dingen in het leven.

 

Veel mensen hebben bijvoorbeeld verschillende leningen lopen. Denk aan een lening voor een nieuwe auto of huishoudelijke apparatuur. Door de jaren heen sluit je deze leningen af en daarna betaal je – vaak zonder er nog bij stil te staan – een maandelijks bedrag. Over dit soort leningen betaal je vaak relatief veel rente. Hierdoor kunnen je maandlasten flink oplopen.

 

Besparen door oversluiten

Heb je de afgelopen jaren verschillende leningen afgesloten bij verschillende kredietverstrekkers? Dan heb je waarschijnlijk te maken met verschillende rentetarieven. Dat is niet altijd gunstig.

 

Er zijn mogelijkheden om kosten te besparen. Zo is het mogelijk om de verschillende leningen over te sluiten en onder te brengen bij één kredietverstrekker. Voor een verzamelde lening betaal je vaak minder rente dan voor meerdere kleinere leningen. Bovendien zorg je op deze manier voor overzicht, alle leningen worden samen afgelost.

 

Overzicht en advies

Heb jij leningen? Maak dan eens een lijstje van alle kosten. Dit zorgt voor overzicht. Misschien kun je besparen op je maandelijkse lasten.


Heb je hulp nodig met het maken van een overzicht of het inrichten van je financiën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag met persoonlijk advies.

Cookie instellingen